fbpx

Sem Dejan in ustvarjam poročne zgodbe.

Deset let nazaj sem se po čistem naključju srečal s fotografijo. Sedaj se že peto leto zapored preživljam s fotografiranjem porok. Fotografija poleg potovanj predstavlja velik del mojega življenja.

94891931_2867370610044634_8052645238516219904_o
peru travel 2
95112882_2867369566711405_3273682510336229376_o
hanoi-center-train-railway
philipine-rural-area-beaches-and-rice-fields89
94910300_2855977894517239_1839682871111974912_o
Pristnosti pred estetiko

Potovanja in poroke imajo ogromen vpliv na moje življenje.

Potovanja so šola za življenje. Zaradi potovanj sem postal bolj razumevajoč človek, z več empatije. Morda tudi večji optimist. Da ni vse tako slabo kot se zdi v novicah.

Poroke so me naučile ogromno o odnosih. Kako izjemno je imeti ob sebi ljudi, ki te imajo resnično radi, imeti prave prijatelje in partnerja. Kako resnično pomembni so pristni odnosi.

Zato tudi nisem pristaš Instagrama. Ta je prestolnica krikov po všečnosti. V želji po tem se poročne fotografije delajo po strogih estetskih pravilih, ustvarja se napihnjen zaigrani svet, hkrati pa poročne fotografije izgubljajo svojo pravo vrednost.

Sam verjamem, da je naloga poročnega fotografa, da njegovo delo tudi čez nešteto leto prebudi vse in še več občutkov, ki sta jih doživljala na poročni dan. Torej, da pred čisto estetiko prikaže čustva, neponovljive trenutke, edinstvenost para in njunega razmerja in izjemno energijo na poroki.

porocni_fotograf_dejan

Filozofija

Ljudem hočem pokazati, da je poročna fotografija veliko več kot le fotografije zaljubljenih mladoporočencev, poročne obleke in dekoracij. Milijoni nezaznamovanih trenutkov in nešteto potencialnih, neizkoriščenih različnih kreativnih kadrov za fotografiranje. To so dejstva vsake poroke. Tudi vseh tistih, ki jih fotografiram sam.

Moj cilj je, da s svojim znanjem poskrbim, da tudi spontani in ne tako očitni trenutki ostanejo zabeleženi za vedno. 

Na porokah preprosto uživam. Rad sem obdan z ljudmi, še rajši pa jih kasneje navdušim, ko jim pokažem, kako dejansko slepi hodimo po svetu. Srčno pa sem vesel ob spoznanju, ko moje delo vpliva na posameznika v smislu kreativnosti, pogleda na svet in strmenja k cenjenju odnosov in doživetij nad materializmom.

 

 

Trudim se tudi, da je izkušnja z mano, ne samo storitev, ki jo najamete za poroko, ampak skupek kvalitetnih doživetij s pozitivnim vplivom na vašo prihodnost.

Več o meni

2010 – kupil prvi fotoaparat
2011 – prvič na poroki (kot dodatni fotograf)
2013 – prve samostojne poroke
2014 – narejena spletna stran
2015 – prvič več kot 10 porok v eni sezoni – prva poroka v tujini (Avstrija)
2016 – prvič več kot 20 porok v eni sezoni (nove države Italija, Francija, Madžarska)
2017 – prvič več kot 30 porok v eni sezoni
2018 – polovica porok v tujini (nove države Hrvaška, Češka, Grčija, Španija, Škotska)
2018 – prve mednarodne nagrade za dokumentarno fotografijo in za artistične portrete (WPJA)
2018 – 11. mesto na svetu za najboljšega fotografa kreativnih portretov
2019 – uvrščen med 150 top reportažnih poročnih fotografov na svetu (WPJA)
2019 - prve poroke izven Evrope (Avstralija in Indija)
2019 – ustvarjanje krajših poročnih videov
2020 - spletna stran tudi v slovenskem jeziku (Hvala, Korona :))

Vedno iščem nove izzive in poti v neznano. Po izobrazbi sem diplomirani inženir gradbeništva, a sem hitro opazil, da mi manjka kreativno izražanje in hitrejše, manj predvidljivo dogajanje.

Že prvo leto po tem, ko sem si kupil svoj prvi fotoaparat, sem imel priložnost fotografirati prvo poroko in takoj sem dobil občutek, da je to tisto, kar želim početi. Pri tako hitrem toku dogajanja je treba imeti ogromno različnih znanj, ne samo v produktni in portretni fotografiji, ampak tudi znanje reportažne, ulične, športne, zračne, krajinske, makro fotografije in fotografije z bliskavico. Poleg tega pa je treba biti tudi vodja, motivator, opazovalec, animator, inovator, podjetnik in predvsem človek.

Vesel sem, da lahko ponosno stojim za svojim delom. Uspelo mi je združiti dve moji največji strasti, fotografijo in potovanja. Poroke so me odnesle že v Avstrijo, Češko, Francijo, Grčijo, Hrvaško, Italijo, Madžarsko, Škotsko, Španijo in nenazadnje tudi v Avstralijo. Kljub temu pa se zavedam, da je stvari vedno mogoče prikazati še boljše, čeprav bi moje stranke trdile drugače. Konstantno se izobražujem in vključujem inovacije, ker verjamem, da je ni stvari na svetu, ki se je ne bi dalo izboljšati.

Kaj pravijo o meni že poročeni pari?

Dragana & Gaber

Dejan, še stokrat se ti bom zahvalila, pa bo še vedno premalo :) Hvala ti najprej za udeležbo na najini poroki, hvala za vso motivacijo, spodbudne besede, ko je bila energija že malo na "low", hvala za neverjetno sproščenost, hvala za uresničene ideje in krasne fotografije. Res je bila že lokacija sama po sebi krasna, ampak brez pravih "iskric", ki si jih ustvarjal cel dan/noč, fotke ne bi imele toliko življenja. Res je, da se ženin in nevesta najmanj spominjata vseh trenutkov poroke, enostavno gre vse prehitro, vse je pod preveliko dozo adrenalina, navdušenja, zato sem ti tudi hvaležna, da si za naju "ujel" spomin in ob listanju knjige bova vedno znova podoživela (zaenkrat) najlepši dan najinega življenja. Hvala ti Dejan!!

Preverita še več zapisov

Sara & Nejc

Dejan! Najlepša hvala za čudovite spomine :) Hvala, da nam vsem ob fotografijah pričaraš smeh na obraz in tudi malo solzic v oči Hvala za veliko smeha ter za potrpežljivost z nama ( oz. nami vsemi). Hvala, za tvoj trud, prilagodljivost in veliko idej! Enostavno rečeno po štajersko: si pravi majster :D

Želimo ti veliko uspeha, ostani še naprej tako pozitivna in nasmejana oseba in upam, da se še kje vidimo! ;)

Preverita še več zapisov

Nika & Davor

Vrhunski poročni fotograf! Fotke, ki niso samo lepe, ampak predvsem čustvene. Ujeti trenutki, pogledi, nasmehi, fotografije, ki so posebne in drugačne. Na poroki sledi vsakemu tvojemu gibu, hkrati je "nevpadljiv", odprt za vse ideje, poln energije in predvsem- prilagodljiv in potrpežljiv! Vse pohvale! Hvala za čudovite spomine!

Preverita še več zapisov
5
/
6