fbpx

   Zgoraj kliknite play za prikaz mojega dela.

   NAJ VAS FOTOGRAFIJE ZAPELJEJO.

   Fotografiranje porok

   Unikatno kreativno in reportažno fotografiranje porok

   Le kdo si ne želi najlepši dan svojega življenja kar se da dobro ohraniti v spominu? Fotografiranje porok pomeni shraniti vsak magičen trenutek, nekam na varno, od koder ga je možno obuditi ter se kadarkoli vrniti vanj.

   Sem mednarodno nagrajen poročni fotograf in zame je vsaka poroka edinstvena, kot je edinstvena tudi vsaka zveza. Ne ustvarjam porok po istem kopitu, ampak v vsaki iščem poseben navdih in jo zabeležim na svoj način. Moje poročne fotografije zaznamujejo spontanost, čustva, kreativnost, humor in avtentičnost.

   Vašo zgodbo boste dobili lepo zapakirano v obliki poročne knjige in na digitalnem mediju, kar vam bo omogočalo preprosto obujanje sladkih spominov.

   Spodaj si lahko preberete, kaj fotografiranje porok je in kaj so pogosta vprašanja in njihovi odgovori. Če pa vas bolj zanimajo fotografije pa si prej oglejte moj PORTFOLIO in poročne zgodbe.

   Kliknite na spodnjo fotografijo in si oglejte več mojega dela.

   Za boljšo izkušnjo priporočen ogled ob vključenem zvoku. Ob slabši internetni povezavi je potrebno počakati nekoliko več časa, da se video naloži.

   Fotografiranje porok – pogosta vprašanja in odgovori

   Koliko fotografij dobiva in koliko časa po poroki jih prejmeva?

   Število dostavljenih obdelanih fotografij je približno 500, a se ta številka vsako leto veča. Končna številka je odvisna tudi od dogajanja na sami poroki. Fotografije so po navadi posredovane v treh do petih tednih po poroki, fotoknjiga pa od dveh do treh mesecev. Če je poroka v začetku sezone so ti roki krajši kot ob koncu sezone.

   Kje dobiva poročne fotografije?

   Vse obdelane fotografije s poroke dobita na lesenem USB ključku v leseni škatlici. Prav tako bodo izbrane fotografije na fotoknjigi s platnicami iz naravnih materialov. Poročne fotografije bodo dostopne tudi na spletu, kjer bodo zaščitene z geslom in na voljo vsem vašim svatom in prijateljem, katerim boste želeli to deliti.

   Ali dobiva vse fotografije?

   Ne. Fotografiranje porok zahteva maksimum in zato je narejenih več kot 7000 fotografij. V post produkciji so te skrbno prebrane, izbrane le najboljše in obdelane, da sijete na njih v največjem žaru.

   fotografiranje porok
   Fotografiranje porok – Dejan Žagar

   Fotografiranje porok – pogosta vprašanja in odgovori

   Kako se zavarujem, da na poroko res pridete?

   S pogodbo o fotografiranjem poroke. Ko se odločita zame, se podpiše pogodba, kjer se jaz zavezujem glede obsega in časovnega okvira določenega dela. Vi pa se zavežete, k takojšnjemu plačilu are in preostanku plačila po fotografiranju poroke.

   Kaj če hudo zbolite?

   Tudi na to smo pripravljeni. Fotografiranje poroke zahteva sodelovanje z drugimi poročnimi fotografi in tudi v primeru takšnega dogodka smo pripravljeni nadomestiti drug drugega v neljubih situacijah.

   Ali tudi snemate poroke?

   Da. Novi brezzrcalni sistemi omogočajo zelo kvalitetno snemanje. Z 2019 sem začel tudi aktivno snemati poroke in lahko poleg fotografij ponudim tudi krajši sestavljeni video z vsemi pomembnimi utrinki s poroke. Več videov si lahko ogledate TUKAJ.

   Kaj če odpove fotoaparat?

   Vedno hkrati uporabljam dva full frame fotoaparata s katerimi zaznamujem zgodbo z različnimi objektivi. Če eden odpove je na drugi strani drug, ki je že vkljčen in pripravljen za delo.

   Fotografiraš sam?

   Na vseh objavljenih poročnih zgodbah, ki jih vidite na spletu sem fotografiral sam. To mi omogoča največjo svobodo in proste roke pri kreativnem izražanju. V primeru snemanja imam tudi možnost dodatnega fotografa.

   Kakšno opremo uporabljate?

   Za fotografiranje porok je zaradi raznolikih razmer dobro le najboljše. Uporabljam hkrati dva brezzrcalna fotoaparata polnega formata, poleg tega pa večinoma fiksne objektive, saj ti prinašajo največjo optično zmogljivost, kar omogoča doseganje najboljših rezultatov tudi v zelo slabih svetlobnih pogojih.

   Več celodnevnih poročnih zgodb si poglejte tukaj:

   Fotografiranje porok – pogosta vprašanja in odgovori

   Kako vas najamemo za fotografiranje poroke?

   Enostavno! Pustita sporočilo tukaj, povejta, za kateri datum se zanimata in kakšne so vajine želje. Pošljem ponudbo in če je sprejemljiva, se dobimo na neobvezljivem sestanku, kjer vam bom stvari podrobnejše predstavil in kjer se dogovorimo za detajle. Če se odločita za kakšen paket, podpišemo pogodbo, plača se ara in potem me lahko pričakujete na najbolje zabeleženem dnevu vašega življenja.

   Kako daleč ste pripravljeni priti fotografirati poroko?

   Na konec sveta. Avanturisti vedno z veseljem spakiramo kovčke in odidemo novim dogodivščinam nasproti. Fotografiranje poroke nekje, kjer še nikoli nisi bil, že zaradi novosti povzroči dvig adrenalina in željo po presežku. Je poroka na kakšni eksotični lokaciji? Kontaktirajta me! Do sedaj so me poroke že odpeljale v Avstrijo, Češko, Grčijo, Hrvaško, Francijo, Madžarsko, Italijo, Španijo, Škotska in nazadnje tudi v Avstralijo.

   Fotografiranje porok je naša čast in naša strast!

   O svojem poročnem dnevu je nevesta sanjala že kot mlado dekle, ženin teh misli nikoli ni upal priznati na glas, starši obeh pa so tiho upali, da enkrat pride – a ne prehitro. Fotografiranje porok je čast, ker nam dasta možnost, da z edinstvenim pristopom predstavimo poroko tako, da je prav naša fotografija tista, ki vam bo še dolgo po poroki ostala v glavi in po čemer jo bodo prepoznali tudi tisti, ki jih takrat še ni bilo.

   Po drugi strani je fotografiranje porok strast, kajti s prakticiranjem novih idej in z željo po novih presežkih predstavlja idealno priložnost za prestavljanje mejnikov pri ujemanju čustev in veselja, ki se ne bodo več ponovili, kajti le en dan je poročni dan.

   ALI JE VAJIN DATUM ŠE NA VOLJO?
   Preverita še danes!
   [ninja_forms id=16]