fbpx

   Zgoraj kliknite play za prikaz mojega dela.

   NAJ VAS FOTOGRAFIJE ZAPELJEJO.

   Poročna fotografija

   Unikatna kreativna reportažna poročna fotografija

   Le kdo si ne želi najlepši dan svojega življenja kar se da dobro ohraniti v spominu? Poročna fotografija pomeni shraniti vsak magičen trenutek nekam na varno, od koder ga je možno obuditi ter se kadarkoli vrniti vanj.

   Sem mednarodno nagrajen poročni fotograf in zame je vsaka poroka edinstvena, kot je edinstvena tudi vsaka zveza. Ne ustvarjam porok po istem kopitu, ampak v vsaki iščem poseben navdih in jo zabeležim na svoj način. Moje poročne fotografije zaznamujejo spontanost, čustva, kreativnost, humor in avtentičnost.

   Vašo zgodbo boste dobili lepo zapakirano v obliki poročne knjige in na digitalnem mediju, kar vam bo omogočalo preprosto obujanje sladkih spominov.

   Spodaj si lahko preberete, kaj moja poročna fotografija ponuja in kaj so pogosta vprašanja in njihovi odgovori. Če pa vas bolj zanimajo fotografije pa si prej oglejte moj PORTFOLIO in poročne zgodbe.

   Kliknite na spodnjo fotografijo in si oglejte več mojega dela.

   Za boljšo izkušnjo priporočen ogled ob vključenem zvoku.

   Poročna fotografija – vprašanja in odgovori

   Koliko slik dobiva in koliko časa po poroki jih prejmeva?

   Število dostavljenih obdelanih fotografij je približno 500, a se to število vsako leto veča. Končno število fotografij je odvisno tudi od dogajanja na sami poroki. Fotografije so po navadi posredovane v treh do petih tednih po poroki, fotoknjiga pa od dveh do treh mesecev. Če je poroka v začetku sezone, so ti roki krajši kot ob koncu sezone.

   Kako dobiva poročne fotografije?

   Vse obdelane fotografije s poroke dobita na lesenem USB ključku v leseni škatlici. Prav tako bodo izbrane fotografije na fotoknjigi s platnicami iz naravnih materialov. Poročne fotografije bodo dostopne tudi na spletu, kjer bodo zaščitene z geslom in na voljo vsem vašim svatom in prijateljem, katerim boste želeli to deliti.

   Ali dobiva vse fotografije?

   Ne. Poročna fotografija sicer zahteva fotografiranje vsakega trenutka in je zato v procesu narejenih več kot 7000 fotografij. Vendar so te fotografije v postprodukciji skrbno izbrane in le najboljše med njimi obdelane, tako da sijete na njih v največjem žaru.

   porocna-fotografija
   Poročna fotografija Dejana Žagarja

   Poročna fotografija – vprašanja in odgovori

   Kako se zavarujem, da na poroko res pridete?

   S pogodbo o fotografiranjem poroke. Ko se odločita zame, podpišemo pogodbo, s katero se jaz zavežem glede obsega in časovnega okvira določenega dela, vi pa se zavežete k takojšnjemu plačilu are in preostanka plačila po poroki.

   Ali tudi snemate poroke?

   Da. Novi brezzrcalni sistemi omogočajo zelo kvalitetno snemanje. Z 2019 sem začel tudi aktivno snemati poroke in lahko poleg fotografij ponudim tudi krajši sestavljeni video z vsemi pomembnimi utrinki s poroke. Več videov si lahko ogledate TUKAJ.

   Kaj če odpove fotoaparat?

   Vedno hkrati uporabljam dva full frame fotoaparata s katerimi zaznamujem zgodbo z različnimi objektivi. Če odpove eden, je drugi že v istem hipu pri roki.

   Kaj se zgodi, če hudo zbolite?

   Tudi na to sem pripravljen. Poročna fotografija zahteva sodelovanje z drugimi poročnimi fotografi in v primeru neizbežne odstonosti smo fotografi pripravljeni nadomestiti drug drugega v takšnih neljubih situacijah.

   Fotografirate sami?

   Na vseh objavljenih poročnih zgodbah, ki jih vidite na spletu sem fotografiral sam. To mi omogoča največjo svobodo in proste roke pri kreativnem izražanju. V primeru snemanja imam tudi možnost dodatnega fotografa.

    

   Več celodnevnih poročnih zgodb si poglejte tukaj:

   Poročna fotografija – vprašanja in odgovori

   Kako vas najamemo?

   Enostavno! Pustita sporočilo tukaj, povejta za kateri datum se zanimata in kakšne so vajine želje. Jaz vama pošljem ponudbo in če je sprejemljiva, se dobimo na neobvezujočem sestanku, kjer vama bodo stvari podrobneje predstavljene in kjer se dogovorimo za vse podrobnosti. Ko se odločita za paket, podpišemo pogodbo, plačata aro in nato me lahko v miru pričakujeta na najsrečnejšem dnevu vajinega življenja.

   Kakšno opremo uporabljate?

   Poročna fotografija zahteva zaradi raznolikih razmer le najboljše. Uporabljam hkrati dva fotoaparata polnega formata, poleg tega pa večinoma fiksne objektive, saj ti prinašajo največjo optično zmogljivost, kar omogoča doseganje najboljših rezultatov tudi v zelo slabih svetlobnih pogojih.

   Kako daleč ste pripravljeni priti fotografirati poroko?

   Na konec sveta. Avanturisti vedno z veseljem spakiramo kovčke in odidemo novim dogodivščinam naproti. Poročna fotografija nekje v nepoznani okolici, že zaradi novosti spodbudi dvig adrenalina in željo po presežku. Je poroka na kakšni eksotični lokaciji? Kontaktirajta me! Do sedaj so me poroke že odpeljale v Avstrijo, Češko, Grčijo, Hrvaško, Francijo, Madžarsko, Italijo, Španijo, Škotska in nazadnje tudi v Avstralijo.

   Poročna fotografija je naša čast in naša strast!

   O svojem poročnem dnevu je nevesta sanjala že kot mlado dekle, ženin teh misli nikoli ni upal priznati na glas, starši obeh pa so tiho upali, da enkrat pride – a ne prehitro. Poročna fotografija je zame še posebna čast, ker mi mladoporočenca dasta možnost, da z edinstvenim pristopom predstavim poroko tako, da je prav moja poročna fotografija tista, ki vama bo še dolgo po poroki ostala v spominu in po čemer jo bodo prepoznali tudi tisti, ki takrat niso bili prisotni.

   Po drugi strani je poročna fotografija strast, saj zaradi uresničevanja novih idej in želje po novih presežkih, predstavlja idealno priložnost za preseganje mejnikov pri ujemanju čustev in veselja, ki se ne bodo več ponovili, kajti le en dan je poročni dan.

   Oglejte si nekaj rezultatov mojega dela v PORTFOLIU. Veselim se Vašega sporočila! 

   ALI JE VAJIN DATUM ŠE NA VOLJO?
   Preverita še danes!
   [ninja_forms id=16]