fbpx

Poroka v Vili Fabiani

V osrčju Krasa, le streljaj od Štanjela, leži več kot šeststo let straro vinogradinško posestvo. V preteklosti je bila Vila Fabiani domačija z vinsko kletjo in kaščo, kjer je delalo vsak dan tudi po sto ljudi. To je tudi rojstna domačija arhitekta Maksa Fabianija, ki je eden najpomembnejših arhitektov na slovenskem in je pustil zelo močan pečat na območju Krasa, še predvsem pa v Štanjelu. 

Po drugi svetovni vojni je posestvo dobilo drugega lastnika in domačija je počasi začela izgubljati svojo dušo. Novim lastnikom, ki so živeli v Milanu, ni bilo mar, kako je skozi čas posestvo skupaj z vrtovi začelo propadati. 

Pred desetimi leti sta Andrej in Blanka Malgaj obiskala ta kraj in imela odlično vizijo, kako prostor prenoviti in mu vdihniti nazaj življenje. Blanka, ki je tudi arhitktka, je izpolnila skrito željo vsakega arhitkta, da obrusi trd diamant, tako da lako zasije v vsej svoji lepoti. Dvorišče Vile Fabijani, s 600 let staro murvo je zame eden od najlepših kotičkov na svetu, ki te resnično prevzamejo. 

Ta kraj pa ni navdušil samo mene. Maja iz Slovenije in Michael iz Avstralije sta se odločila, da prideta iz Sydneya in si prav na tej izjemni lokaciji obljubita večno zvestobo. Poročni dan je imel super energijo, bil je iskren, spontan, srčen, brez kakšnih tradicionalnih elementov, kot so na primer prvi ples, metanje šopka in ostale zadeve. Čisto v njunem stilu.

Datum: 21. 7. 2018

Lokacija: Vila Fabiani, Štanjel, Slovenia

Poročna obleka: Alon Livne
Poročni šopek: Cvetličarna Slovnik
Ženinova obleka: Zimma Tailors, Sydney Australia
Tisk: tipoRenesansa
Grafični design: Nina Čavž
Vizažistka: Karin Škufca

Ključne besede: poroka Vila Fabiani, poroka na krasu, Avstralsko slovenski par, poročni fotograf

vila fabiani
poroka vila fabiani
DELI Z OSTALIMI

PREVERITE ŠE OSTALE POROČNE ZGODBE