fbpx

Najboljše poročne lokacije v Sloveniji

Kot poročni fotograf sem imel priložnost delati na mnogih porokah po Sloveniji in odkriti številne čudovite poročne lokacije, ki so popolne za nepozaben poročni dan. Vsaka lokacija ima svoj edinstven čar in značaj, ki ga lahko izkoristim za ustvarjanje nepozabnih spominov za mladoporočence. V tej blog objavi bom delil svoje najljubše poročne lokacije v Sloveniji, ki so me navdušile s svojo lepoto in vzdušjem.

Rad bi povdaril, da je moje mnenje subjektivno in izraža samo lokacije, na katerih sem vsaj enkrat fotografiral poroko. Prav tako so fotografije z lokacij izključno moje. Gledano pa je celovito, od same čiste estetike, fotogeničnost in svetlobe, ki pade tja, do postrežbe, hrane in odnosa.

Poročne lokacije na Primoskem

Vila vipolže

Vila Vipolže, čudovita zgodovinska vila v srcu Goriških Brd, je obdana z vinogradi in griči ter predstavlja očarljivo kuliso za romantično poroko v naravi. Njena elegantna arhitektura in čarobni vrtovi ustvarjajo popolno okolje za poročni dan, ki ga bosta pari zagotovo zaznamovala za vedno.

S prostornimi notranjimi prostori in urejenimi zunanjimi površinami je Vila Vipolže idealna izbira za pare, ki si želijo izmenjati svoje zaobljube v čarobnem okolju. Renesančna lepotica vas bo očarala s prepletom vinogradov in oljčnikov ter dih jemajočimi razgledi na zelene briške griče.

areal view on vila vipolze and surrounding hills

Naslov: Vipolže 29, 5212 Dobrovo
Spletna stran: https://www.vilavipolze.eu/sl/
Telefon: 08 20 554 20
Email: info@vilavipolze.eu


Vila Fabiani

V osrčju Krasa, nedaleč stran od Štanjela, se razprostira staro vinogradniško posestvo Vila Fabiani, ki nosi bogato zgodovino več kot šestih stoletij. Nekdaj domačija s častitljivo vinsko kletjo in kaščo, je bila vsakodnevno živahna središče, kjer je delalo sto rok. Kot rojstna hiša priznanega arhitekta Maksa Fabianija, je posestvo pustilo pomemben pečat na kraškem območju, še posebej v Štanjelu.

Po drugi svetovni vojni je posestvo prešlo v roke novih lastnikov, ki so zanemarili njegovo vzdrževanje. Nezainteresirani lastniki, ki so živeli v Milanu, so spremljali propadanje posestva in vrta skozi čas.

Pred desetimi leti pa sta Andrej in Blanka Malgaj odkrila to čarobno posestvo ter vanj vnesla novo življenje. S svojo vizijo sta preoblikovala prostor, Blanka, ki je tudi arhitektka, pa je kot skriti dragulj izpilila dvorišče Vile Fabiani, ki je s svojo 600-letno murvo eden najlepših kotičkov, ki sem jih v življenu uspel obiskati.

Poroka s te poročne lokacije: https://www.dejanzagar.com/poroka-vila-fabiani-porocni-fotograf/

Naslov: Kobdilj 39, 6222 Štanjel
Spletna stran: https://www.villafabiani.com/
Telefon: +386 (0)41 315 580
Email: info@villafabiani.com

Kodarinov mlin

Kodarinov Mlin, idilična poročna lokacija ob slikoviti reki Dragonji na Primorskem, predstavlja pravo oazo miru in lepote za poroko v objemu narave. Nekoč zapuščen mlin je bil prenovljen s skrbnostjo in ljubeznijo, pri čemer je lastnik vsako rastlino posadil premišljeno in položil vsak kamen s posebno pozornostjo do detajlov. Že ob prvem koraku na to čarobno posestvo, ki ga obkrožajo neokrnjena narava in žuboreča reka, se začuti posebna energija in čar.

Poroka z te lokacije: https://www.dejanzagar.com/poroka-kodarinov-mlin-monika-ziga/

Naslov: Koštabona 90, 6274 Šmarje
Telefon: +386 41 242 004 Vasja
Email: kodarinov.malen@gmail.com

Restavracija Kamin – Belvedere

Restavracija Kamin – Belvedere je priljubljena poročna lokacija med Izolo in Piranom. S čudovito teraso s pogledom na Jadransko morje in elegantno notranjostjo ponuja popolno okolje za poroke ob obali. Belvedere Resort stoji v Krajinskem parku Strunjan, na vzpetini nad morjem, kar omogoča osupljiv razgled na Tržaški zaliv.

Naslov: Dobrava 1a, 6310 Izola
Spletna stran: https://belvedere.si/sl/restavracija/poroke
Telefon: + 386 (0) 40 731 191
Email: poroka@belvedere.si

Kendov Dvorec


Kendov dvorec, ustanovljen leta 1377, zdaj obnovljen in oživljen v duhu preteklosti, je ena najprestižnejših poročnih lokacij v Sloveniji. Obdan z idiličnim okoljem, kjer se razkošje prepleta z domačnostjo, dvorec gosti poroke v čarobnem vzdušju. S ponosom ohranjajo bogato tradicijo svojega domačega okolja.

Poročne slovesnosti se lahko odvijajo v svečani Jakobovi ali Hanini sobani pozimi ali pod stoletno jablano poleti. Ima prav pravljično kuliso, kjer se zelenje prepleta z zgodovino in bo pripomogla, če si želite pravljično poroko.

Naslov: Na Griču 2, 5281 Spodnja Idrija
Spletna stran: https://www.kendov-dvorec.com/
Telefon: 05 37 25 100 
Email: info@kendov-dvorec.com

Poročne lokacije Štajerska

Grad Štatenberg

Grad Štatenberg je za razliko od vse preostalih lokacij je ta večinoma neprenovljen, a vseeno nič manj pravljičen in posebe.

Obdan z idiličnim okoljem vas dvorec Štatenberg navduši s svojo raznoliko ponudbo in unikatnim ambientom. Je odličen kader za prečudovite poročne fotografije. Je pa v večini primerov rezerviran tudi več kot dve leti v naprej.

Poroka s te poročne lokacije: https://www.dejanzagar.com/poroka-dvorec-statenberg/

Naslov: Štatenberg 89, 2321 Makole
Spletna stran: https://www.dvorecstatenberg.si/poroke-na-dvorcu/
Telefon:  +386 40 870 835
Email: dvorecstatenberg@gmail.com

Galerija okusov

Galerija Okusov v Novem Celju je izjemna izbira za vašo poročno slovesnost. S svojo elegantno notranjostjo, bogato kulinariko in edinstvenim vzdušjem bo poskrbela, da bo vaš poročni dan nepozaben. Lokacija ponuja različne možnosti za prilagoditev prostora glede na vaše želje in potrebe, bodisi za intimno druženje ali večje slavje.

Galerija Okusov je znana po svoji odlični kulinarični ponudbi, ki združuje tradicionalne okuse s sodobnimi pristopi kuhanja. Vsaka jed je skrbno pripravljena in postrežena z ljubeznijo do detajlov, kar gostom zagotavlja pravo kulinarično razvajanje.

Poleg vrhunske kulinarike lokacija ponuja tudi prijetno vzdušje in profesionalno storitev, ki bo vašemu dogodku dodala še več sijaja.

Naslov: Novo Celje 9, 3301 Petrovče
Spletna stran: https://www.galerijaokusov.si/
Telefon: +386 (0)41 440 830
Email: poroka@galerijaokusov.si

Hiša Lisjak – Na jasi

Hiša Lisjak vas lahko razvaja na petih različnih lokacijah, od katerih sta dve posebej namenjeni poročnim slovesnostim. Osebno imam izbrano svojo najljubšo – Na jasi. Kot že sam ime pove je ta poročna lokacija na travnati jasi obdana z gozdom Poročno slavje poteka v čudovitem kozolcu, ki je zasnovan posebej za ta namen. Ko sonce začne počasi tonejo pod obzorje, se lokacija še dodatno oživi in postane še bolj fotogenična.

Poroka s te poročne lokacije: https://www.dejanzagar.com/wedding_lisjak_celje/

Naslov: Miklavž pri Taboru 12, 3304 Tabor
Spletna stran: http://www.hisa-lisjak.si/
Telefon: lisjak@hisa-lisjak.si
Email: 051 365 040

Poročne lokacije Gorenska

Vila Podvin

Vila Podvin je umeščena v idilično okolje Radovljice in ponuja izjemno romantično kuliso za vaš poročni dan. Ta prečudovita vila z bogato zgodovino združuje rustikalno eleganco s sodobnim udobjem, kar ustvarja popolno harmonijo za nepozabeno poročno slovesnost pod starodavno lipo.

Če ste gurman, vam bo Vila Podvin nudila tudi popolno kulinarično doživetje za vaš najpomembnejši dan.

Naslov: Mošnje 1, 4240 Radovljica
Spletna stran: https://vilapodvin.com/
Telefon: +386 41 634 906
Email: info@vilapodvin.com

Poročne lokacija Dolenjska

Grad Otočec

Grad Otočec, obdan z zelenjem in obdajajočim reko Krko, predstavlja sanjsko prizorišče za poroko. Ta čarobni grad, ki sega vse do 13. stoletja, ponuja čudovito kuliso in vzdušje za nepozabno doživetje. Ceremonija ob reki ali v elegantnih notranjih prostorih gradu, obdana z zgodovino in eleganco, bo ustvarila edinstveno vzdušje za tvoj poročni dan.

Po obredu se lahko praznovanje nadaljuje v prefinjenih prostorih gradu ali na prostem, kjer lahko uživaš v čudovitih razgledih na okoliško naravo. Poleg tega ti ponujajo različne možnosti za catering, ki bodo zadovoljile tvoje najbolj izbirčne želje. Grad Otočec je resnično prava izbira zate, če si želiš razkošne poroke v čudovitem okolju zgodovinskega gradbenega bisera.

Poroka s te poročne lokacije: https://www.dejanzagar.com/gallery/grad-otocec/

Naslov: Grajska cesta 2, 8222 Otočec
Spletna stran: https://www.grad-otocec.com/
Telefon: 08 20 50 300
Email: poroke.otocec@terme-krka.si

Poročne lokacije Prekmurje

Panonska vas

Panonska vas je čarobna idilična vasica, kjer se hiše dvigajo v tradicionalni arhitekturi z glineno ometanimi fasadami in strehami, ki jih krasijo trstičje, ustvarjajoč pristno vzdušje preteklosti.

To čudovito naselje ni zgolj priljubljena turistična destinacija, temveč tudi izjemna lokacija za poročno slavje. S svojo romantično kuliso in avtentičnim vzdušjem Panonska vas ponuja popoln okvir za nepozabno poroko. Po mojem mnenju pa je Prekmurje in ravnina okoli Panonske vasi idealna za prav posebne fotografije ob sončnem zahodu.

Naslov: Tešanovci 11p, 9226 Moravske Toplice
Spletna stran: https://www.panonskavas.si/
Telefon: 031 758 000
Email: info@panonskavas.si

Posebne poročne lokacije

Velika Planina

Za tiste, ki si želijo izstopiti iz ustaljenih okvirov in so ljubitelji gora, je Velika Planina popolna izbira. Sanjski razgledi, neokrnjena narava in zeleni travniki ustvarjajo idilično kuliso za poroko na prostem ali v leseni cerkvici.

Na Veliki Planini se lahko prespi v udobnih kočah, medtem ko je za poročno gostijo na voljo Gostilna Zeleni Rob, kjer lahko sprejmejo do približno 30 oseb. Velika planina ponuja prelepo kuliso za intimno in nepozabno poroko, ki si jo bodo tudi vsi gostje za vedno zapolnili.

Poroka s te poročne lokacije: https://www.dejanzagar.com/mountain-wedding-photographer-slovenia/

Naslov:
Spletna stran:
Telefon:
Email:

Postonjska jama

V nasprotju gora pa obstaja tudi druga alternativa. Postojnska jama omogoča civilni obred in/ali fotografiranje v v najveličastnejši jami na svetu. Tja se zapeljete z jamskim vlakcem in lahko ustvarite nepozaben spomin.

Naslov: Jamska cesta 30 6230 Postojna
Spletna stran: https://www.postojnska-jama.eu/sl/kongresi-in-dogodki/pravljicna-poroka/
Email: info@postojnska-jama.eu

Ne glede na to, ali se odločite za pravljični grad, idilično vasico, slikovito goro ali romantično obalo, je ključno, da se počutite udobno in srečno ob izbiri. Pomembno je, da se v izbrani lokaciji počutite povezano in da vam njena energija odzvanja s pozitivnostjo. Ne glede na to, ali je lokacija veličastna ali skromna, je najpomembnejše, da jo sprejmete z odprtim srcem in se prepustite toku in trenutkom na vajin dan.

Kako pa bo vaš poročni dan ostal v spominu pa je bolj odvisno od fotografa, ki bosta izbrala za vajin poseben dan.

SHARE WITH OTHERS

CHECK MORE WEDDING STORIES