Poročni fotograf

   Kreativni reportažni poročni fotograf

   Le kdo si ne želi najlepši dan svojega življenja kar se da dobro ohraniti v spominu? Poročni fotograf poskrbi, da je vsak magičen trenutek shranjen nekam na varno, od koder ga je možno obuditi ter se kadarkoli vrniti vanj.

   Sem mednarodno nagrajen poročni fotograf in zame je vsaka poroka edinstvena, kot je edinstvena tudi vsaka zveza. Ne ustvarjam porok po istem kopitu, ampak v vsaki iščem poseben navdih in jo zabeležim na svoj način. Moje poročne fotografije zaznamujejo spontanost, čustva, kreativnost, humor in avtentičnost.

   Vašo zgodbo boste dobili lepo zapakirano v obliki poročne knjige in na digitalnem mediju, kar vam bo omogočalo preprosto obujanje sladkih spominov.

   Spodaj si lahko preberete, kaj poročni fotograf počne, kaj so pogosta vprašanja in njihovi odgovori. Če pa vas bolj zanimajo fotografije pa si prej oglejte moj PORTFOLIO in poročne zgodbe.

   Kliknite na spodnjo fotografijo in si oglejte več mojega dela.

   Za boljšo izkušnjo priporočen ogled ob vključenem zvoku. Ob slabši internetni povezavi je potrebno počakati nekoliko več časa, da se video naloži.

   Poročni fotograf – pogosta vprašanja in odgovori

   Koliko fotografij dobiva in koliko časa po poroki jih prejmeva?
   Število dostavljenih obdelanih fotografij je približno 500, a se ta številka vsako leto veča. Končna številka je odvisna tudi od dogajanja na sami poroki.Fotografije so po navadi posredovane v treh do petih tednih po poroki, fotoknjiga pa od dveh do treh mesecev. Če je poroka v začetku sezone so ti roki krajši kot ob koncu sezone.

   Ali dobiva vse fotografije?

   Ne. Poročni fotograf na sami poroki naredi svoj maksimum in zato je narejenih več kot 7000 fotografij. V postprodukciji so te skrbno prebrane, izbrane le najboljše in obdelane, da sijete na njih v največjem žaru.

   Kje dobiva poročne fotografije?
   Vse obdelane fotografije s poroke dobita na lesenem USB ključku v leseni škatlici. Prav tako bodo izbrane fotografije na fotoknjigi s platnicami iz naravnih materialov. Poročne fotografije bodo dostopne tudi na spletu, kjer bodo zaščitene z geslom in na voljo vsem vašim svatom in prijateljem, katerim boste želeli to deliti.

   porocni fotograf - Poročni fotograf
   Poročni fotograf Dejan Žagar

   Poročni fotograf – vprašanja in odgovori

   Kako se zavarujem, da na poroko res pridete?

   S pogodbo o fotografiranjem poroke. Ko se odločita zame, se podpiše pogodba, kjer se jaz, kot poročni fotograf, zavezujem glede obsega in časovnega okvira določenega dela. Vi pa se zavežete, k takojšnjemu plačilu are in preostanku plačila.

   Ali tudi snemate poroke?

   Da. Novi brezzrcalni sistemi omogočajo zelo kvalitetno snemanje. Z 2019 sem začel tudi aktivno snemati poroke in lahko poleg fotografij ponudim tudi krajši sestavljeni video z vsemi pomembnimi utrinki s poroke. Več videov si lahko ogledate TUKAJ.

   Kaj če odpove fotoaparat?

   Vedno hkrati uporabljam dva full frame fotoaparata s katerimi zaznamujem zgodbo z različnimi objektivi.

   Kakšno opremo uporabljate?

   Poročni fotograf mora imeti zaradi raznolikih razmer le najboljše. Uporabljam hkrati dva fotoaparata polnega formata, poleg tega pa večinoma fiksne objektive, saj ti prinašajo največjo optično zmogljivost, kar omogoča doseganje najboljših rezultatov tudi v zelo slabih svetlobnih pogojih.

   Kaj če hudo zbolite?

   Tudi na to smo pripravljeni. Poročna fotografija zahteva sodelovanje z drugimi poročnimi fotografi. V primeru takšne neljube situacije pristopi drugi poročni fotograf v istem rangu kvalitete.

   Fotografiraš sam?

   Na vseh objavljenih poročnih zgodbah, ki jih vidite na spletu sem fotografiral sam. To mi omogoča največjo svobodo in proste roke pri kreativnem izražanju. V primeru snemanja imam tudi možnost dodatnega fotografa.

   Več celodnevnih poročnih zgodb si poglejte tukaj:

   Poročni fotograf  vprašanja in odgovori

   Kako vas najamemo?

   Enostavno! Pustita sporočilo, povejta, za kateri datum se zanimata in kakšne so vajine želje. Mi vam pošljemo ponudbo in če je sprejemljiva, se dobimo na neobvezljivem sestanku, kjer vam bodo stvari podrobnejše predstavljene in kjer se dogovorimo za detajle. Ko se odločita za paket, podpišemo pogodbo, plača se ara in potem nas lahko pričakujete na najbolje zabeleženem dnevu vašega življenja.

   Kako daleč ste pripravljeni priti fotografirati poroko?

   Na konec sveta. Avanturisti vedno z veseljem spakiramo kovčke in odidemo novim dogodivščinam nasproti. Poročni fotograf si želi, da fotografira poroko nekje, ki še nikoli ni bil, že zaradi novosti povzroči dvig adrenalina in željo po presežku. Je poroka na kakšni eksotični lokaciji? Kontaktirajta me! Do sedaj so me poroke že odpeljale v Avstrijo, Češko, Grčijo, Hrvaško, Francijo, Madžarsko, Italijo, Španijo, Škotska in nazadnje tudi v Avstralijo. 

   Kaj pomeni fotografu poročna fotografija?

   Pravi poročni fotograf ve, da je poročna fotografija je naša čast in naša strast! O svojem poročnem dnevu je nevesta sanjala že kot mlado dekle, ženin teh misli nikoli ni upal priznati na glas, starši obeh pa so tiho upali, da enkrat pride – a ne prehitro. Poročni fotograf dobi možnost, da z edinstvenim pristopom predstavimo poroko tako, da je prav naša fotografija tista, ki vam bo še dolgo po poroki ostala v glavi in po čemer jo bodo prepoznali tudi tisti, ki jih takrat še ni bilo. Poročni fotograf to tudi začuti kot strast, kajti s prakticiranjem novih idej in z željo po novih presežkih predstavlja idealno priložnost za prestavljanje mejnikov pri ujemanju čustev in veselja, ki se ne bodo več ponovili, kajti le en dan je poročni dan.

   ALI JE VAJIN DATUM ŠE NA VOLJO?
   Preverita še danes!