fbpx

   Poročni fotograf 2024

   Kreativni reportažni poročni fotograf

   Moje ime je Dejan Žagar in sem mednarodno nagrajeni poročni fotograf. Fotografija in potovanja sta moja velika strast in po mojem mnenju imam kot poročni fotograf najbolj častno službo na svetu.

   Priložnost imam, da sem skoraj vsak teden del pomembne življenjske prelomnice v življenju parov. V veliko čast mi je, da se odločijo prav zame za beleženje tekom pomembnega življenjskega dogodka za naslednje svoje rodove. Sam sem že imel priložnost biti priča več kot 130-ih ljubezenskih zgodb v več kot petnajstih različnih državah na treh različnih kontinentih.

   Spodaj si lahko preberete, kaj poročni fotograf počne, več mojega dela, kaj so pogosta vprašanja in njihovi odgovori. Zelo pa bom vesel vajinega sporočila.

   Porok ne ustvarjam po istem kopitu,

   ampak v vsaki iščem poseben navdih

   in jo zabeležim na edinstveni način

   Poročni fotograf: Pogosta vprašanja in odgovori

   Koliko fotografij dobiva in koliko časa po poroki jih prejmeva?

   Ali lahko dobiva vse narejene fotografije?

   Število dostavljenih obdelanih fotografij je približno 500. Končna številka je odvisna tudi od dogajanja na sami poroki. Fotografije so ponavadi posredovane v treh do petih tednih po poroki, fotoknjiga pa od dveh do treh mesecev.

   Ne. Poročni fotograf na sami poroki naredi svoj maksimum in zato je narejenih več kot 7000 fotografij. V postprodukciji so te skrbno prebrane, izbrane le najboljše in obdelane, da sijete na njih v največjem žaru.

   Kako se zavarujemo, da na poroko

   res pridete?

   Kje dobiva poročne fotografije?

   S pogodbo o fotografiranjem poroke. Ko se odločita zame, se podpiše pogodba, kjer se jaz, kot poročni fotograf, zavezujem glede obsega in časovnega okvira določenega dela. Vi pa se zavežete, k takojšnjemu

   plačilu are in preostanku plačila.

   Vse obdelane fotografije s poroke dobita na lesenem USB ključku v leseni škatlici. Prav tako bodo izbrane fotografije na fotoknjigi s platnicami iz naravnih materialov. Poročne fotografije bodo dostopne tudi na spletu, kjer bodo zaščitene z geslom in na voljo vsem vašim svatom in prijateljem, katerim boste želeli to deliti.

   Ali tudi snemate poroke?

   Fotografiraš sam?

   Da. Novi brezzrcalni sistemi omogočajo zelo kvalitetno snemanje. Z 2019 sem začel tudi aktivno snemati poroke in lahko poleg fotografij ponudim tudi krajši sestavljeni video z vsemi pomembnimi utrinki s poroke. Več videov si lahko ogledate TUKAJ.

   V večini primerih poroke fotografiram sam. To mi omogoča največjo svobodo in proste roke pri kreativnem izražanju. V primeru, če se par odloči za daljšo verzijo posnetka imam sabo tudi dodatnega fotogafa.

   Poročna fotografija je moje poslanstvo

   porofcni-fotograf-z-mednarodnimi-nagradami

   Poročni fotograf Dejan Žagar

   Poročni fotograf: Pogosta vprašanja in odgovori

   Kakšno opremo uporabljate?

   Kaj če hudo zbolite?

   Poročni fotograf mora imeti zaradi raznolikih razmer le najboljše. Uporabljam hkrati dva fotoaparata polnega formata, poleg tega pa večinoma fiksne objektive, saj ti prinašajo največjo optično zmogljivost, kar omogoča doseganje najboljših rezultatov tudi v zelo slabih svetlobnih pogojih.

   Tudi na to smo pripravljeni. Poročna fotografija zahteva sodelovanje z drugimi poročnimi fotografi. V primeru takšne neljube situacije pristopi drugi poročni fotograf v istem rangu kvalitete.

   Kako vas najamemo?

   Kako daleč ste pripravljeni priti fotografirati poroko?

   Enostavno! Pustita sporočilo, povejta, za kateri datum se zanimata in kakšne so vajine želje. Mi vam pošljemo ponudbo in če je sprejemljiva, se dobimo na neobvezljivem sestanku, kjer vam bodo stvari podrobnejše predstavljene in kjer se dogovorimo za detajle. Ko se odločita za paket, podpišemo pogodbo, plača se ara in potem nas lahko pričakujete na najbolje zabeleženem dnevu vašega življenja.

   Na konec sveta. Avanturisti vedno z veseljem spakiramo kovčke in odidemo novim dogodivščinam nasproti. Poročni fotograf si želi, da fotografira poroko nekje, ki še nikoli ni bil, že zaradi novosti povzroči dvig adrenalina in željo po presežku. Je poroka na kakšni eksotični lokaciji? Kontaktirajta me! Do sedaj so me poroke že odpeljale v Avstrijo, Češko, Grčijo, Hrvaško, Francijo, Madžarsko, Italijo, Španijo, Škotska in nazadnje tudi v Avstralijo.

   Več celodnevnih poročnih zgodb si poglejte tukaj:

   Izbira poročnega fotografa ni lahka, ampak ko vidiš Dejanovo delo in spoznaš Dejana, odločitev ni več težka. Dejan je zabaven, pozitiven poročni fotograf, ki deluje spontano in zna v vsakem trenutku sprostiti situacijo. Fotkanje z njim ni naporno, ampak zabavno in dinamično. Ko pa vidiš končni rezultat, ostaneš brez besed! Enostavno ni besed s katerimi bi lahko opisal neverjetne slike. Fotke so polne barv, odlične svetlobe in ujetih čustev, momentov, ki si jih morda že pozabil ali pa zgrešil. Dejan je poskrbel za čudovite spomine!

   - Nevesta Viktorija, poroka v Vili Podvin